Enginar Kalpli Ispanaklı Ekmek

Enginar Kalpli Ispanaklı Ekmek

Malzemeler;
 
Hamur için:
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tutam şeker
 
İç harç için:
1 paket krem peynir
1/2 SB eski kaşar peyniri
1/2 SB taze kaşar peyniri
1/2 SB izmir tulumu
1/4 SB yoğurt
1,5 SB Tukaş enginar kalbi
2 diş sarımsak
1 TK fesleğen
1/2 TK pul biber
3/4 SB ıspanak
Zeytinyağı
 
Sarımsaklı sos için:
7-8 diş sarımsak
1 TK tuz
Zeytinyağı
1 TK kekik
1 TK pul biber
Karabiber
 
Hamur için, Mayayı ılık su ve şekerle karıştırdım. 10 dakika beklettim. İçerisine unu ve tuzu ilave edip yoğurdum. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırdım. İç harç için, peynirleri rendeleyip hepsini iyice karıştırın. Sonrasında içerisine yoğurt, ıspanak ve enginarı ekleyin. Son olarak sarımsak, fesleğen ve pul biberi ekleyip karıştırın. Pizza hamurundan toplar yapın ve fırına dayanıklı bir kaba dizin. Ortasına hazırladığınız sosu dökün. Hamurların üzerine zeytinyağı sürün dilerseniz hamurların üzerine biraz sarımsak tozu ve peynir serpiştirerek 190 derecelik fırında 25 dk pişirin. Sarımsaklı yağ için gerekli malzemeleri karıştırın. Hamurdan ufak parçalar koparın ve içini harç ile doldurup yuvarlayın. Yağ ile kaplayıp kek kalıbına koyun. Tamamını yapınca önceden ısıtılmış 180 derece 40 dakika pişirin.
 
Afiyet olsun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz. Kapat X