Tarihte Tukaş

Kuruluş, Büyüme, Yeni Yönetim Yapısı 

 

1962 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan ve yarım asırlık lezzet yolculuğunda, sabah kahvaltısından akşam yemeğine günün her öğününde çeşitli ürünleriyle sofralarda “lezzet sihirbazı” olarak yer alan Tukaş, kalitesine gösterdiği özen ve tüketicisine verdiği güvenle tarıma dayalı gıda sektörünün öncü kuruluşlarından biridir. 

 

Bugün sektöründe önemli bir paya sahip olan Tukaş, salça ve domates ürünleri, konserve (sebze, şarküteri, bakliyat, hazır yemek), turşu, reçel, sos (ketçap, mayonez, acı biber sosu ve kahvaltılık sos) ve dondurulmuş gıda ürün gruplarından oluşan geniş ürün yelpazesine sahiptir. 

 

Genel Müdürlüğü İzmir Torbalı’da bulunan Tukaş, üretim faaliyetlerini İzmir’in Torbalı ve Balıkesir’in Manyas ilçelerindeki fabrikalarında gerçekleştirmektedir. Ürünlerini TSE-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği ve FSSC 22000 Kalite Yönetim Sistemi’yle üretmekte olan Tukaş, uluslararası gıda platformunda geçerli olan IFS (International Food Standard), BRC (British Retail Consortium), Helal Gıda ve Kosher belgelerine sahiptir. “Güvenli gıda, tarladan başlar.” bilinciyle çıktığı lezzet yolculuğunda, tarımsal ham maddeleri “kontrollü tarım sistemi” ile tedarik etmekte; hasat mevsiminde tarlalardan özenle toplanan taze sebze ve meyveleri anında işleyip güvenli gıda olarak “Tukaş” markasıyla tüketicilere sunmaktadır. 

 

1967 yılında OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) tarafından satın alınan Tukaş’ın %93,19 oranında ve 254.092.986,15 nominal değerli hisselerinin tamamı ve yönetimi 07.08.2014 tarihli hisse alım-satım sözleşmesi kapsamında 31.10.2014 tarihinde Okullu Gıda Maddeleri, Cem Okullu ve Cengiz Okullu tarafından devralınmıştır. Tukaş, ekonomiye sağladığı katkı ve ülkemizin sosyal yaşamında oynadığı aktif rol ile kurumsal ve finansal gücü olan Okullu Gıda bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz. Kapat X